Tillbaka

”Det är en smart lösning och det är kul att vi kan gå i bräschen!”

Hasse Forssell: Nu kan publiken betala med kort och Swish på Sirius IBK:s hemmamatcher!

Hasse Forssell är kassör i Sirius IBK och har även varit säkerhetsansvarig på Sirius matcharrangemang i SSL. Han har varit med i föreningen sedan start och har följt utvecklingen på nära håll. Hasse ser många fördelar med de nya betalningslösningar som Sirius IBK i samarbete med Swedbank nu kan erbjuda.

”Jag har varit med i föreningen sedan den grundades i sitt ursprung. Det som nu är Sirius IBK hette tidigare Teknikums IF och JT97, men det är fortfarande samma föreningsnummer. Jag har under åren haft olika roller, både som spelare, ledare och styrelseledamot. Föreningen har förutom namn även bytt skepnad. I det som till en början var en förening med endast ett lag har det skapats en mängd ungdomslag.”, berättar Hasse.

Utvecklingen har gått starkt framåt, inte bara vad gäller antalet lag, utan på många områden inom föreningen. Framförallt har det hänt mycket i organisationen de senaste åren och utvecklingsarbete är en viktig del av verksamheten – i stort som smått.

En nyhet inför årets säsong är att publiken kan betala med kort och Swish på Sirius IBK:s hemmamatcher. Hasse ser många fördelar, både för publiken, i rollen som kassör och när det gäller säkerheten och smidigheten för de som jobbar på matcharrangemangen.

”Det är väldigt tydliga fördelar. Folk har inte kontanter på samma sätt längre utan det är naturligt för många att kunna betala med kort eller mobilen. Det är en stor fördel att kunna tillmötesgå det. Vi i matcharrangemangsgruppen behöver även hantera mindre kontanter, vilket är bra för oss. Vi säljer dessutom bättre i supportershopen, publiken slipper tänka på att ta ut kontanter i förväg och kan handla spontant. Det går även att betala matchfika från Café Sirius med kort eller Swish genom att köpa en fikabiljett i supportershopen, vilket man förslagsvis gör redan innan matchstart. Det gör också att det går snabbare i kön i caféet och blir enklare för de som jobbar. Det är en bra service till all publik samtidigt som det minskar mängden arbete och därmed är bra för oss också.”

Det har varit möjligt att betala med kort och Swish sedan första hemmamatchen. Hasse konstaterar att ungefär en fjärdedel valde att använda de nya betalningslösningarna i entrékassan under de två första matcherna och att 80-90% av inköpen i supportershopen gjordes kontantfritt – trots att relativt lite marknadsföring hittills har gjorts kring de nya betalningslösningarna.

Det är tack vare ett samarbete med Swedbank som kort- och Swishbetalningar möjliggörs.
”Det var naturligt att inleda det här samarbetet med Swedbank, vi är helkund där. Det är en smart lösning och det är kul att vi kan gå i bräschen!”, avslutar Hasse.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners