Tillbaka

Derbyseger mot Storvreta

Det blev en klang och jubelföreställning i Fyrishov när Sirius besegrade Storvreta med 7-5 (2-1, 2-2, 3-2) inför nästan 1800 åskådare. Motivation och tro på sig själv kan öka prestationen avsevärt sa tränare Jedheim till spelarna inför matchen och visst kunde man se vilket lag som ville mest denna afton.
Första minuterna av matchen blir lite avvaktande men det är Sirius som har mest boll, det var dock Storvreta som kunde göra första målet i den tionde minuten genom Joel Kanebjörk. Det var ganska trångt framför Petter Nilsson i Siriuskassen som antagligen inte såg när Kanebjörk placerade bollen i en lucka. Det går drygt en minut innan Johan jr Eriksson kan kvittera till 1-1 efter passning från Fredrik Sandquist. Det är Sirius som har mest boll och Storvreta stöter inte så högt på Sirius som får rulla boll ganska ohotat så länge man är på egen planhalva. Firma Junior och Sandquist kan sedan ge Sirius ledningen med 2-1 då klockan står på 19.59.

I andra perioden spelar Storvreta upp sig rejält men det är Sirius som skapar mest i inledningen av perioden. Efter två minuters spel noteras första målchansen då Fredrik Sandquist har ett lågt skott som stryker utsidan av stolpen, minuten senare är det mycket nära att Erik Svenson kan göra mål men ingen utdelning på den chansen. Peter Berlin som stod för framspelningen till Svensons chans utökar till 3-1 med ett skott från vänsterkanten.

Efter Berlins mål tar Storvreta över mer och mer och går in i en riktigt bra period där Sirius knappt får låna bollen. Staffan Jacobsson reducerar till 3-2 i den nionde minuten och minuten senare kvitterar Mattias Samuelsson till 3-3. Kvitteringen känns lite som en bjudning från en Siriusforward som skall spela hem bollen till egen back, dessvärre kommer snabbe Samuelsson rättvänd och plockar upp bollen och sätter 3-3. Stärkta av upphämtningen dominerar Storvreta matchbilden, mellan 12-15 minuten får Sirius knappt låna bollen och sett till detta kommer Sirius ledningsmål som en blixt från klar himmel.

Johan sr Eriksson gör sitt första av totalt tre mål genom att prickskjuta 4-3 i Klintstens högra kryss, målet kommer lägligt sett med Siriusögon för Storvretas dominans kom av sig och man hittade aldrig tillbaka dit igen under matchen. Sirius går till periodvila med ett måls ledning även i den här pausen, vi kan nog förvänta oss en Storvretatoppning till den tredje perioden. Sirius går på två femmor och kan möjligen göra något avlastningsbyte vid behov, de två femmor som spelar har gjort det bra så långt.

Tredje perioden startar på bästa sätt för Sirius då Johan sr Eriksson redan i första minuten bryter in från högerkanten och lägger in 5-3 på Klintsten som öppnar sig i sin förflyttning. När sedan Staffan Jacobsson dundrar in 5-4 från backposition (via en Siriusfot) tror nog de flesta att Storvreta är på ”g” och kommer att göra en stark tredje period som man är kända för. Storvreta kommer dock inte upp i nivå idag då Sirius ser ut att ha hittat nycklarna för att få stopp på deras vassa anfallsspel. Även fast det står och väger målmässigt känns det som att Sirius kontrollerar matchen i tredje perioden och Peter Berlins 6-4 i den nionde minuten är grymt viktig, Johan sr Eriksson som stod för passningen bjuds tillbaka då Berlin tar en spelvändning på vänsterkanten och sprintar förbi Storvretas försvar och spelar över bollen till Eriksson som kan sätta bollen i tom kasse till 7-4. Det är en underbar spelvändning som tagen ur skolboken och klockan står på exakt 17.00 när målet kommer.
Storvreta kan reducera till 7-5 då Henrik Stenberg bokstavligt talat trycker in bollen i en tät situation fram Petter Nilsson i kassen. Fler mål blir det inte i matchen trots att Storvreta får chansen att spela med en man mer när Erik Svenson drabbas av en tvåa, märkligt nog matchens första utvisning dock inget fel i den tvåan.

Storvreta lyckas inte utnyttja överläget och Sirius tar en meriterad derbyskalp och har nu fyra poäng på de senaste två matcherna. En fantastisk utveckling sedan tränarbytet för en vecka sedan. Mycket bra i Sirius denna afton var Petter Nilsson i mål och Johan senior Eriksson men i likhet med senaste matchen mot Caperiotäby är det en lagseger där samtliga spelare gör klart godkänt. Till matchens lirare i Sirius utsågs Peter Berlin.

Nu får laget suga på den här karamellen tills annandag jul då man åker till Falun för en ny mycket svår match.

//Peter Bohlin


Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners