Tillbaka

Derby mot FBC Uppsala

Motståndartränaren intervjuas

Imorgon är det så dags för säsongens första derby. 19.00 i Fyrishov gästas vi av FBC Uppsala som för närvarande ligger under strecket i Allsvenskan Norra. Hemsidan har fått tag på deras tränare Alexander Ödling för ett par kommentarer inför matchen.


Dags för derby, hur går dina tankar inför en sådan match?

- Ett derby är alltid ett derby. Även fast jag är väldigt imponerad av Sirius som är ett fantastiskt lag med många fantastiska spelare så har vi chansen, tycker jag. Sverige ska inte kunna få ett oavgjort resultat mot Tyskland egentligen så allt kan ju verkligen hända.


Har du känt av någon derbystämning i er trupp?

- För mig personligen som är ny från Örnsköldsvik så har jag ganska så svårt med att ha någon känsla för Sirius, men det märks på grabbarna i laget att de är laddade och att de tycker det ska bli kul. Många i Sirius har ju spelat hos oss och det är ju inte kul att förlora mot kompisar.


Vad säger du om er säsongsinledning så här långt då?

- Det är väl som de flesta har tippat att det skulle gå för oss. Vi har tagit en jättebra poäng mot Balrog, men även lyckats kasta bort poäng mot Duvbo, tycker jag. Säsongen hitintills har inte vart som man hade hoppats då vi inte vunnit matcher ännu men vi har haft lite motgångar nu så det får gärna vända mot Sirius, även om vi har haft ett tufft spelprogram så här i inledningen.


Om du får höja ett varningens finger för någon spelare hos er, vem blir det då?

- Christoffer Carlsson är en klurig spelare som gör det oväntade många gånger. Men vi har även en fantastisk center i lagkaptenen Joakim Berglund som gör ett stort jobb såväl offensivt som defensivt. Sedan vill jag höja Mattias Jällrud som är en stor framtidsspelare med sin fysik och sin spelförståelse.


Slutligen, hur lyder dina tankar om Allsvenskan Norra?

- Jag har försökt att se så många lag som möjligt på försäsongen och nu i början av serien och jag tycker att det är den bästa Allsvenskan sen den drogs igång. Många lag på den nedre halvan tror jag kan överraska och stjäla poäng av de tilltänkta topplagen.


Senare på kvällen eller imorgon bitti kommer Siriustränaren David Ahlmarks tankar inför matchen.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners