Tillbaka

Dags för den riktiga debuten

Niko Lehtonen blev Svenskdödare och sedemera Världsmästare med sitt Finska U19-landslag men fick aldrig chansen i Superligan, nu är det dags för den riktiga debuten för Lehtonen som fyllde 18 år för två veckor sedan.

Niko Lehtonen blev Svenskdödare och sedemera Världsmästare med sitt Finska U19-landslag men fick aldrig chansen i Superligan, nu är det dags för den riktiga debuten för Lehtonen som fyllde 18 år för två veckor sedan.

Förra säsongen fick du ett A-lagskontrakt men fick ingen speltid, nu ser det ut som att debuten kommer ske mot Storvreta.
- Jag fick inte till någon riktigt bra dialog med någon av tränarna förra säsongen och det kändes som att jag aldrig skulle få chansen så jag kände att jag lika gärna kunde skippa att vara med.

Sen dess har det runnit en hel del vatten under broarna, du fick en plats i det Finska U19-landslaget. Du blev svenskdödare i Finnkampen och senare även världsmästare. Känns det som en revansch för dig?
- Ja det gjorde det faktiskt, jag hade kämpat väldigt mycket hela säsongen för att utvecklas och när jag fick chansen att vara med i landslaget så var det ett tecken på att jag var tillräckligt bra för att spela där. Men jag fick aldrig chansen att spela i A-laget.

Nu är det nya tider, du har ett A-lagskontrakt och har spelat samtliga matcher på försäsongen och gjort mål i alla utom två. I morgon gör du din riktiga debut i A-laget och Superligan.
- Det känns toppen, det här har jag väntat på väldigt länge. Enda sen jag var liten har man suttit här och kollat på Storvretas matcher och önskat att man någon gång får spela här själv och möta den här publiken. Ikväll är den stora chansen att få visa upp sig, det är en dröm som går i uppfyllelse.

Vad kan vi förvänta oss av dig, du blev Svenskdödare med landslaget, kan du bli en dito fast mot Storvreta?
- Vi får se, första bytena kommer att avgöra hur det känns. Det kommer säkert vara svårt, jag kommer nog vara lite nervös men jag gillar sådana här matcher.

Vad tror du att vi kommer att få se för matchbild?
- Svårt att svara på, jag har inte sett Storvreta något den här säsongen men jag tror nog att dom kommer ha ett övertag, men vi har väldigt bra omställningar. Det blir säkert tajt men den som krigar bäst i 60 minuter kommer nog att vinna.

Förra säsongen hade vi en Joker i Tobias Steineck som blev matchvinnare i det första mötet. Är du våran Joker den här gången?
- Självklart, dom vet nog inte så mycket om mig så det blir nog en eller två kassar – det kommer gå undan skrattar Lehtonen avslutningsvis.

//Peter Bohlin

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners