Tillbaka

Bra avslutning av Herrlaget

Sirius stod för en bra insats mot gästande Caperiotäby i Fyrishovs B-hall på lördagen. Efter en första period som gick till Täby spelade Sirius upp sig rejält i andra och startade den tredje med att spela ut sina motståndare i periodens inledande 7-8 minuter.

Det räckte dock inte för att ta tre poäng, istället fick man se sig besegrade med 6-8 (1-4, 3-0, 2-4) sedan Täby satt sista målet i tom kasse med 30 sekunder kvar av matchen. Efter första perioden hade Täby en välförtjänt ledning med 1-4. Sirius enda mål gjordes av Peter Berlin. Jedheim/Svensson gick ner på två femmor inför den andra perioden samt bytte in Petter Nilsson i kassen istället för Johan Olsson. Det blev också betydligt bättre från Sirius sida som gick ikapp till 4-4 genom att sätta periodens samtliga tre mål. Johan sr Eriksson satte 2-4 i power play efter sex minuter och knappt tre minuter senare drar Fredrik Sandquist in 3-4.

Power play är en spelform som inte direkt har varit Sirius melodi denna säsong men när Täby drar på sig sin andra utvisning i perioden satte John Barck kvitteringen i den spelformen, två mål på två power play bra effektivitet i den ”elfte timmen”. Sirius vinner skotten i andra med förkrossande 14-4.

Den tredje periodens första 7-8 minuter kanske är det bästa man har gjort den här säsongen. Täby hamnade på hälarna och Sirius spelade ”attackinnebandy” och kom i den ena anfallsvågen efter den andra och krönte den fantastiska perioden med ett klassmål efter sju minuter. Efter en upprullning som heter duga kan Dan Johansson spela fram Peter Berlin som ger Sirius ledningen med 5-4. Täby kvitterar till 5-5 tre minuter senare men Sirius känns starkare och när Patrik Strandh sätter 6-5 i en härlig replik endast 19 sekunder efter Täbys kasse får man en känsla av att det kanske kan gå vägen.

Om Sirius replik kom snabbt så gjorde Täbys Danne Bron-Sundbom en likadan replik för sitt lag då han återigen kvitterar endast en minut senare till 6-6. Att Sirius skulle göra ytterligare ett mål i PP då Andreas Ackevi blir utvisad i den trettonde minuten kanske var att begära för mycket med tanke på den tidigare fina utdelningen. Täby tar ledningen med 6-7 efter 18.43 och Sirius chansar med spel utan målvakt i slutet, dessvärre så gick det som det ofta gör när man tar ut målvakten, med trettio sekunder kvar sätter Täby 6-8 i tom kasse vilket också blir slutresultatet.

Sirius avslutar sitt SSL-äventyr med att göra en mycket bra insats och matchens behållning är andra periodens upphämtning samt de första tio minuterna av tredje perioden. Till matchens Siriusstjärna utsågs Fredrik Sandquist av Uppsalatidningen.

//Peter Bohlin  Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners