Tillbaka

BK: - Vi har bra harmoni i truppen

Kostov-Bredberg om sin skadade fot, sin rutin och skillnaden mellan SSL och Allsvenskan

Calle Kostov-Bredberg har sedan genombrottet ifjol när han tog en ordinarie backplats i det Sirius som tillslut degraderas från SSL blivit en nyckelspelare i förstakedjan. I den sista perioden mot Team Thoréngruppen förra omgången skadade sig nummer 3, och är inför matchen mot Gävle ett stort frågeteckan. siriusinnebandy.com har intervjuat ”BK” inför Gävlematchen och lite övrigt smått och gott.


Hur är statusen med foten?

- Jag har försökt att gå på den, och det känns rätt bra med fotskydd. Om det blir så att jag ska spela mot Gävle så kan jag nog göra det, men det är David (Ahlmark) som bestämmer.


Om vi bortser ifrån skador, vad säger du om Sirius i år jämfört med förra?

- Det har vart både upp och ner. Vi har väl inte haft någon match där vi fått ut hundra procent av vad vi kan. Däremot har vi en bra harmoni i truppen där alla ger järnet.


Med tanke på din SSL-rutin från fjolåret får du trots din ringa ålder ses som en av de mest erfarna spelarna i laget, hur går dina tankar kring det?

- Vi har ju många rutinerade i laget. Jag försöker göra mitt bästa för att få med hela gruppen och försöker pusha på. Jag gillar verkligen vårt lag och hänger med alla, såväl juniorer som de lite äldre spelarna.


Vad är de största skillnaderna mellan SSL och Allsvenskan?

- Det är större kvalitetsskillnad mellan lagen. I Allsvenskan har man råd med fler misstag än i SSL, samtidigt som varje match i Superligan var stenhård oavsett om man mötte Falun eller Mullsjö. Men toppen i Allsvenskan är väldigt bra.


På en enkätfråga inför säsongen hamnade ditt namn i topp i kategorin vem som pratar mest i laget, kommentar på det?

- Haha det känns oklart. Jag gillar att bjuda på mig själv och säga vad jag tycker. Man ska våga snacka, det är min inställning.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners