Tillbaka

Billy Nilsson lämnar Sirius för spel i Schweiz kommande säsong

 Det står nu klart att Billy Nilsson lämnar Sirius efter denna säsong för att börja spela för ZUG United i Schweiziska andraligan.

 

”Vi önskar Billy ett stort lycka till med den förestående session i Schweiz” säger sportchef Nicklas Stuxgren, sportchef i Sirius Innebandy. ”Lagbygget inför kommande säsong är precis påbörjat, och självklart lämnar Billy ett stort tomrum efter sig med sina kvaliteter och personliga karisma. Samtidigt ger det möjligheter för andra att kliva fram. Vi hänger nu upp tröja 73 att vila en säsong så får vi se. Jag vet att Billy har trivts i Sirius och i Uppsala och att han känner sig varmt välkommen tillbaka”.

 

Billy har spelat för Sirius i 2 omgångar och totat 3 säsonger. Under säsongen 2014/2015 vann han poängligan och utsågs samtidigt till årets forward i Svenska Superligan, SSL.

 

”Både jag och Frida ville ge oss ut på ett äventyr, och just nu är det ett bra läge i våra liv” säger Billy. ”ZUG United har presenterat en bra helhetslösning som också gör det möjligt för Frida att spela vidare i samma förening. ZUG United har också en plan och investerar för att ta klivet upp kommande säsong och det vill jag vara med och bidra till.”

 

Om sina år hittills i Sirius säger Billy ”Tiden i Sirius har varit fantastisk. När jag kom tillbaka inför de 2 senaste säsongerna har jag tydligt sett hur föreningen växt, bl.a. på ungdomssidan och hur matcharrangemanget blivit professionellare. Förra säsongen var fantastiskt på många sätt. Vi tog oss till föreningens första slutspel vilket jag är stolt över då egentligen ingen trodde på oss. Jag har trivts väldigt bra i Sirius och fått massor av kärlek. Jag håller det inte för omöjligt att komma tillbaka längre fram. Bl.a att få spela i nya IFU arena som hemmaarena lockar” avslutar Billy.

 

Avtalet med ZUG United är skrivet på 1 år och Billy flyttar ner tillsammans med sin flickvän Frida Eriksson, spelandes för FBC Uppsala i SSL, under augusti månad.


Kontaktpersoner:

Nicklas Stuxgren  Sportchef                                                                

0705- 70 51 53                                            Peter Tornberg  Ordförande                   

073-942 80 90

                                                                                                                              

 Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners