Tillbaka

Barck ovan matchhjälte

När Sirius åkte ner till Mullsjö för match i Superligan så var en seger i princip ett måste för båda lagen. Mullsjö med endast 3 poäng och Sirius med 5 poäng hade möjlighet att få kontakt med lagen på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Sirius kunde vinna med 5-6 med halva förlängningstiden spelad. Peter Berlin stod för avgörandet men matchen hade en annan matchvinnare. (Samtliga Foton: Andreas Florin, Copyright)
Första perioden slutade 1-1 och båda lagen var rädda för att släppa till något och matchen bjöd inte på någon större underhållning, båda lagen sköt vardera 6 skott på mål. Sirius mål gjordes av Johan jr Eriksson. Andra perioden gick till Mullsjö som gick fram till 3-1, ett av målen kommer till när Sirius Fredrik Sandquist sitter utvisad och även om det var Mullsjö som vann perioden skapade Sirius en del chanser men effektiviteten saknas dock.

Johan sr Eriksson kvitterade till 5-5 med två sekunder kvar (Foto Andreas Florin)

För en vecka sedan var Johan sr Eriksson inblandad i samtliga fyra mål när Dalen och Sirius spelade 4-4 idag skulle ”senior” få en betydande roll då han kvitterar till 5-5 med endast två sekunder kvar men det är backen John Barcks hattrick i tredje perioden som alla pratar om. Efter åtta minuter reducerar Barck till 3-2 och fyra minuter senare kvitterar han till 3-3, båda gångerna framspelad av Dan Johansson som för övrigt stod för totalt fyra assist i dagens match.


Carl Kostov-Bredberg i närkamp med en Mullsjöspelare (Foto Andreas Florin)

Efter kvitteringen tar Sirius över en del men det är Mullsjö som tar ledningen igen, först räddar Tobias Steineck i mål en straff från David Gillek men i det efterföljande Box play sitter 4-3 från hemmalaget med klockan på 15.43. Tre minuter senare kan Mullsjö utöka till 5-3 och det såg ut som att Mullsjös första trepoängare var klar. MEN – John Barck sätter 5-4 när klockan står på 19.19 den här gången kommer passningen från Peter Berlin. Med två sekunder kvar kvitterar sedan Johan sr Eriksson i en tilltrasslad situation framför Mullsjökassen.


Sgerjubel efter 5-6 i sudden death för Sirius (Foto: Andreas Florin)

I den efterföljande förlängningen är det bara ett lag på planen och det är Sirius som fullt logiskt kan sätta segermålet efter 2.31 genom Peter Berlin. De två poängen var hur viktiga som helst, nu har laget kontakt med strecket och kampen om att ta sig över detsamma fortsätter.

//Peter Bohlin  
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners