Tillbaka

Barck: - Hemma är det inte många lag som slår oss

John Barck intervjuas om Umeå-matchen samt säsongen hitintills

Sirius har fortfarande inte förlorat i årets allsvenska. Förra året gick det däremot tyngre då man degraderades från SSL. John Barck är en av de som stannat kvar efter fjolåret och är en bidragande orsak till att Sirius har en bra chans att ta sig tillbaka till finrummet. Efter sex omgångar leder Sirius tabellen två poäng före Team Thoréngruppen.


siriusinnebandy.com intervjuar nummer 8 John Barck som gör sin sjunde säsong i den blå-svarta tröjan, har erfarenhet från att gå upp i högsta serien med Sirius samt var inblandad i många heta situationer i söndagens seriefinal mot Umeå City.


Först och främst, vad gör att ni vinner så stort och enkelt?

- De flesta var bleka i deras lag, sedan tycker jag att vi har en bra fokus från start. När vi spelar bra så är vi riktigt bra och vår press gör att deras backar inte vet vad de ska göra av bollen. Hemma på stor plan är vi svåra att slå, det kommer inte vara många lag som lyckas vinna här.


Du var inblandad i en del, bland annat lyckades du skrapa ihop 16 utvisningsminuter i den sista perioden, hur ser du på situationerna?

- Den första är onödig, jag får en tackling först, det blir lite gruff  där jag vill visa lite attityd. Min andra utvisning såg värre ut än var den var, jag kommer först i duellen och skulle aldrig gå in för att skada någon. Den sista där jag åker ut på 2+10 så crosscheckar en av deras spelare mig framför vårt mål, varav jag kontrar med något i stil med "gå och gymma" eller liknande. Även det var väldigt onödigt av mig och jag bad om ursäkt till laget direkt efteråt.


Stabil seger, till synes stabilt spel hitintills och en förstaplats i tabellen, vad är förklaringen till att ni har hämtat er efter det tuffa fjolåret och så snabbt hittat tillbaka på ett vinnande spår?

- Vi har ju bytt ut halva laget, och framförallt har David hittat spelare som passar perfekt in i rollfördelningen som han är noggrann med. Sedan har vi en tydlig spelidé. Att det sedan är en bra konkurrens på träningarna där exempelvis juniorerna är väldigt rappa har givetvis också underlättat.


 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners