Tillbaka

Allsvenskt spel mycket nära efter förlust

Det var matchen som inte fick förloras, vinna eller försvinna och även om det inte är helt kört i teorin så finns det ingenting som talar för att det går att undvika allsvenskt spel nästa säsong. Sirius första period talade för att det skulle bli en helt annan utgång av matchen men Mullsjö kunde vända och vinna med 4-7 (3-1, 0-2, 1-4).
Första perioden vanns av Sirius med 3-1, även skotten gick klart till hemmalaget som vann dessa med 12-4. Det var bra fart på spel och avslutningarna var riktigt fina. Den som var hetast i första var Johan sr Eriksson som stod för två mål och Erik Svenson som gjorde ett. Sirius kontrollerade händelserna och Mullsjö som backade hem och väntade på chansen att kontra fick inte till särskilt mycket eller farligt framåt.

I andra perioden jobbar sig Mullsjö in i matchen och Petter Van Keppel reducerar för Mullsjö i den femte minuten. Samme Keppel satte kvitteringen till 3-3 när Sirius John Barck satt utvisad i den sjätte minuten. Mullsjö var effektiva i power play och på samtliga tre numerära överlägen i matchen som för övrigt gick till Mullsjö gjorde man lika många mål.

Inför tredje perioden byter Sirius målvakt, Petter Nilsson som har gjort mycket bra träningar i veckan vaktar kassen i sista perioden. Nilsson kunde dock ha fått en bättre start, i en grötig situation framför kassen i den andra minuten kan Mullsjös Emil Kihlbom peta in ledningen till 3-4. Repliken kom nästan omgående då Erik Svenson satte ett fint klapp-klapp-spel i öppen kasse till 4-4 matchen står därefter och väger men Sirius sätter press på Mullsjö och skapar fler chanser än under den första delen av sista perioden.

Det skulle dock bli utvisningarna som avgjorde den här matchen, John Barck åker ut i den fjortonde minuten för hårt spel, en mycket tveksam och hårt tagen utvisning av domarparet. Det går endast en halv minut så har Mullsjö åter tagit ledningen till 4-5. Fjorton sekunder senare drabbas även Robin Wahlberg av en utvisning för hårt spel och tredje kassen i numerärt överläge för Mullsjö var ett faktum. Slutresultatet fastställs sedan till 4-7 när Sirius tagit ut målvakten.

Även om det finns en teoretisk chans till fortsatt spel i Superligan får nog Sirius inrikta sig på Allsvenskt spel nästa säsong. För fortsatt spel i SSL krävs nämligen tre vinster på de återstående tre matcherna samt att lagen ovanför, Umeå och Jönköping måste förlora sina samtliga återstående fyra matcher.

Nästa match spelas på lördag den 3 mars, lite tragikomiskt är att den kommer att spelas i Allianshallen på grund av att Fyrishov har andra aktiviteter inplanerade i helgen. Fyrishovs låga prioritering av Elitinnebandyn i Uppsala är något som man slipper nästa säsong då Allsvenska matcherna spelas i Allianshallen.

//Peter Bohlin


Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners