Tillbaka

Ahlmark: - Vi kan åka ner och njuta

siriusinnebandy.com ger er här förutsättningarna inför den sista omgången, och pratar med tränare David Ahlmark inför avgörandet.

Så tillslut börjar det att dra ihop sig på riktigt. En 25 omgångar lång serie ska på söndag avgöras, och för Sirius har man allt att vinna när man gästar Helsingborg i jakt på den så längtade slutspelsplatsen.


siriusinnebandy.com ger er här förutsättningarna inför den sista omgången, och pratar med tränare David Ahlmark inför avgörandet.


I och med den finfina segern mot Granlo med 6-2 senast har Sirius skapat sig en hyfsad chans att nå den eftertraktade åttondeplatsen, vilket skulle innebära föreningens första slutspel någonsin. Men det är mycket som ska klaffa, seger mot FC Helsingborg i lördagens bortamatch är ett måste samtidigt som övriga resultat går Sirius väg. I teorin står den sista slutspelsplatsen mellan Mullsjö AIS, Växjö, Sirius, Linköping och Granlo. Mullsjö däremot är i princip klara i praktiken på grund av övermäktig målskillnad, därför är de inte med i nedanstående ekvation som visar olika scenarior efter söndagens matcher.


Om Sirius...

Vinner mot Helsingborg under ordinarie tid går man till slutspel ifall Granlo vinner över Växjö under ordinarie tid eller Växjö vinner i förlängningen samtidigt som man vinner mot Helsingborg med fyra mål eller mer.


Vinner mot Helsingborg under ordinarie tid samtidigt som Växjö slår Granlo under ordinarie tid missar man slutspel.


Vinner mot Helsingborg under ordinarie tid med tre mål eller mindre samtidigt som Växjö slår Granlo i förlängning missar man slutspel.


Vinner mot Helsingborg efter förlängning förlängning går man till slutspel ifall Granlo slår Växjö under ordinarie tid, och Linköping inte vinner hemma mot Mullsjö med sex mål eller fler.


Spelar lika mot Helsingborg missar man slutspel.


Förlorar mot Helsingborg missar man slutspel.


Med reservation för eventuella felaktigheter. siriusinnebandy.com har dessutom pratat med David Ahlmark. Sedan nyår har Sirius visat upp ett strålande försvarsspel, och trots plumpen borta mot Caperiotäby (förlust 7-8) i januari har man under 2014 inte förlorat i Fyrishov, samt enbart släppt in 4,3 mål/match i snitt. Det kan jämföras med serieledande Falun som under säsongen snittar 4,7 insläppta mål/match. Först undrade jag om David satt hemma och följde matcherna via webb-tv eller resultatbörsen.

- Jag kollade lite men eftersom matcherna hade slutat som de slutade oavsett om jag såg dem eller ej så var jag inte för engagerad, säger Ahlmark.


Vad säger du om söndagens resultat?

- Det var många resultat som gick vår väg. I och med att Växjö tappade en poäng hemma så har fortfarande Granlo allt att spela för vilket är bra för oss. Att dessutom Warberg gjorde sitt mot Linköping innebar bara bra resultat för oss, säger han.


Är du överraskad över att det är just Växjö som är i förarsätet före tunga lag som Granlo och Linköping?

- Nej det är inga jätteöverraskningar överlag i tabellen. Växjö har jobbat på bra och haft en bra idé om vad de velat göra hela säsongen. I övrigt är det fyra lag som under grundserien varit överlägsna, resten av lagen tycker jag ligger där de ska ligga och slåss rättmätigt om samma platser.


Nu står utöver ett par övriga resultat FC Helsingborg mellan er och den där slutspelsplatsen. Sedan ni slog Helsingborg i ert förra möte har de endast tre förluster på 12 matcher, det blir en svår match?

- Verkligen, snacka om att deras tränarbyte gav dem effekt vilket i sig måste vara väldigt ovanligt. De vill nog avsluta serien bra och gå in i slutspelet med en bra känsla så det blir svårt för oss att åka ner och hämta poäng. Däremot kan vi åka ner och njuta och spela ut ordentligt eftersom en slutspelsplats för vår del i det här läget vore en rejäl bonus, fortsätter Ahlmark.


I början såg det bra ut, sedan sämre och nu har ni avslutat starkt. Hur summerar du er säsong så här långt?

- Laget har gjort en resa under säsongen. Många har fått viktig rutin och börjat förstå vikten av att göra jobbet. Kolla på en sådan som Aron Ohlsson, född 1996 som tidigare knappt spelat seniorinnebandy och nu är en ordinarie SSL-spelare.


Under 2014 har ni varit seriens tätaste lag med enbart 4,3 mål/match i baken, vad har gjort er kapabla till att tajta till ert försvarsspel?

- I början spelade vi ett högt försvarsspel med forechecking, när vi sedan hamnade pyrt till för en tid sedan här valde vi att gå över till att spela lågt, ett verktyg vi även besitter i vår verktygslåda. I innebandy lönar det sig tyvärr att spela på motståndaras misstag vilket i mitt tycke inte är gynnsamt för sporten, men samtidigt har vi haft ett bra försvarsspel från forwards till backar och våra fantastiska målvakter.


Hur tar ni er an den sista omgången på söndag?

- I nuläget ser det ut som så att vi flyger ner på lördag och bor över i Helsingborg tills på söndag för att få bästa möjliga sportsliga förutsättningar inför avgörandet, avslutar David Ahlmark.


siriusinnebandy.com tackar David för pratstunden, önskar att sammanställningen är överskådlig och hoppas på tre poäng på söndag och fortsatt säsong.Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners