Tillbaka

Ahlin: -Superligan är målet

En av Sirius ungtuppar intervjuas inför omstarten av serien

Att Sirius ligger i toppen utav tabellen när det nya året inleds är i sig ingen stor skräll, men ett stort utropstecken är 18-årige Joel Ahlin som gör sin första a-lagssäsong i den blå-svarta tröjan. Förra året var han en av de bidragande orsakerna till att Livets Ord avancerade till division 1, och nummer 5 har siktet inställt på uppflyttning även den här säsongen. - Målet just nu är att gå upp i SSL med Sirius, säger Ahlin till siriusinnebandy.com


Som bekant genomgick Sirius a-lagstrupp stora förändringar inför den här säsongen som nykomlingar i Allsvenskan Norra. En av de nya var Joel Ahlin, 18 från Livets Ord. Direkt från division 2 har han blivit en stabil spelare i truppen med sitt slit och sin inställning, och har hitintills den här säsongen stått för 8 poäng på 12 matcher. siriusinnebandy.com har intervjuat Joel som fått ge sin syn på laget, sig själv och tabellplaceringen.


Nu är det snart dags igen. På lördag väntar Huddinge borta, är du spelsugen efter uppehållet?

- Det har varit ett lägligt och välbehövligt uppehåll helt klart. Efter att man har kopplat av en stund börjar suget komma tillbaka så det ska bli kul att köra igång igen, säger Joel.


Ni är i ensam majestät så här långt, din kommentar på att ni leder serien?

- Vi har öppnat starkt och det har faktiskt gått lite lättare än vad jag personligen hade trott. Vi har verkligen levt upp till favoritskapet hitintills.


Och för din egen del, vad säger du om din säsong?

- Det gick knackigt i början, men ju längre säsongen har gått, ju mer kommer man in i det och tar för sig mer och mer, tycker jag.


Du kom från division 2 inför säsongen, det är en ganska stor skillnad mot Allsvenskan?

- Ja. Tempot är mycket högre, det går mycket snabbare och är tuffare spel. Den stora skillnaden är att man inte har så mycket tid på sig, så fort man får bollen måste man vara ”klar”, alltså veta vad man ska göra direkt.


Nu när ni har mött alla lag, vad säger du om serien?

- På förhand kändes det riktigt jämnt, och det trodde jag det skulle bli också. Det finns många bra lag som Umeå City, Järfälla och Mora, och även Balrog som jag finner märkligt att de ligger så lågt som de gör. Nu känns det som om det står mellan Thoréngruppen och oss, det kommer vara vi som fightas om förstaplatsen.


Vad är det som enligt dig identifierar Sirius 2012/13?

- Vi är väldigt ödmjuka som grupp samtidigt som vi har ett väldigt bra lag. Vår inställning är vår styrka, till exempel så tillåts det inte någon underskattning av motståndare. Vi har en riktigt bra trupp med en bra blandning rutinerade Siriusspelare som får fungera som kulturbärare, samtidigt som FBC-gänget i laget verkligen vet vad det handlar om och sedan då vi unga som är i början av karriären.


Apropå karriär, vad har du för mål med din egen?

- Just nu är det att gå upp med Sirius, det är det enda som finns. På längre sikt är målet att spela i SSL.


siriusinnebandy.com tackar Joel för tiden och önskar fortsatt lycka tillTillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners