Tillbaka

Sirius IBK:s årliga ungdomsavslutning fyllde Allianshallen med blå-svarta stjärnor!

På Sirius IBK:s traditionsenliga ungdomsavslutning fanns ungdomslag, föräldrar, ledare, a-laget, styrelsen och många andra på plats i ett glädjefyllt vimmel. I föreningen finns 23 lag inom ungdomsverksamheten och över 500 aktiva från innebandyskola upp till juniorer. Denna kväll var det fler deltagare än någonsin tidigare och Allianshallen var fylld till bredden av blå-svarta stjärnor!


Ordförande Peter Tornberg inledde kvällen med att tacka för allt ideellt engagemang i föreningen bland ledare och andra funktionärer. Han konstaterade att det är glädje som är nyckelordet och drivkraften. Peter summerade den gångna säsongen, som inneburit stor utveckling för föreningen som helhet, från innebandyskola och ungdomsverksamhet till a-lag. Han delade även ut två utmärkelser innan det var dags att köra igång kvällens matcher. Den ena utmärkelsen gick till Daniel Stenlund i Juniorerna. Fat Pipe möjliggör utdelning av det priset, som består av Fat Pipe-material till ett värde av tretusen kronor. Den andra utmärkelsen gick till a-lagets John Barck, som är den förste Sirius-spelare som har passerat milstolpen 100 SSL-matcher.

Därefter spelades mini-matcher mellan olika lag i föreningen. De allra yngsta i innebandyskolan inledde kvällen och matcher med alla åldrar avlöste sedan varandra på Allianshallens tre planer inför välfyllda läktare. Vilken Sirius-kväll! Här fanns även a-lagsspelarna med i olika roller. Varje ungdomslag har en fadder från a-laget, som under säsongen deltar på ett par träningar och matcher med sina respektive lag. Den här kvällen gjorde en del av a-lagsspelarna insatser som spelarförstärkning, andra som domare eller som coacher. Det blev även en hel del autografskrivande och närvaron och engagemanget från a-laget var väldigt uppskattat.
Café Sirius finns i vanliga fall på plats vid a-lagets hemmamatcher i Fyrishov, men Ingela hade för detta speciella tillfälle dukat upp i Allianshallen. Alla ungdomsspelare bjöds på hembakade bullar och saft efter spelad match och för övriga gäster fanns ett caféutbud som imponerade. Ingela hade inför den här kvällen bakat ungefär 1000 (!) fantastiska fikabröd av olika sorter.


Den sista matchen som spelades under kvällen var mötet mellan ungdomslagens ledare och juniorerna. Ungdomsledarna bjöd under publikens jubel upp till en tuff kamp! Matchen innehöll både finlir, kämparglöd och några rafflande straffläggningar. Domaren, a-lagsmålvakten Tobias Steineck, gjorde en stabil insats och såg väldigt avslappnad ut med uppgiften. :-)


Stort tack till alla som var med!

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners